ICT Community 's-Hertogenbosch

15 mei: Open Datalab Agrifood houdt Early birds session


Het Open Datalab Agrifood zoekt agrifood en ICT-bedrijven die willen meedenken en meedoen in het datalab. Hiervoor houdt het op 15 mei een zogenoemde early birds session. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich die dag laten voorlichten en meepraten over de doelen en de koers van het datalab.

Het Open Data Lab Agrifood is een initiatief van Grow Campus partners HAS Hogeschool en Avans Hogeschool. De ambities is om een innovatieve, maar zeer laagdrempelige leer-  en experimenteeromgeving te ontwikkelen rondom (big) data in de agrifoodsector. Real life cases van bedrijven uit de gehele keten moeten de basis gaan vormen voor multidisciplinaire projecten die door studenten, docenten en onderzoekers worden opgepakt.

Opzet en invulling lab
Uit onderzoek is gebleken dat het initiatief kansrijk is. De eerste vervolgstap voor het Open Datalab is nu het vinden van partners in het bedrijfsleven. Om die reden houdt het lab op 15 mei een speciale early birds session waarin de initiatiefnemers samen met agrifood- en ICT-ondernemers spreken over de opzet en invulling het lab. Onderwerpen als het businessmodel, de werkwijze, de typen onderzoek en het opleiden van de dataspecialisten van de toekomst passeren de revue.

15 mei 13:00 – 17:00 uur, incl. netwerkborrel.
Locatie: Agri & Food Plaza, ’s-Hertogenbosch.
Toegang: gratis.
Aanmelden via Grow Campus.