ICT Community 's-Hertogenbosch

Data hackathon De Gezonde Stad zoekt deelnemers en sponsors

Tijdens de Den Bosch Data Week vindt op 2 en 3 november ook de data hackaton De Gezonde Stad plaats. In het oude Marriënburg klooster zullen teams van studenten en professionels werken aan een drietal vraagstukken die betrekking hebben op een gezonde stad.

Er zijn drie thema’s vastgesteld voor de Gezonde Stad-hackathon: luchtvervuiling, woonomgeving en gezondheid. Woningcorporatie Brabant Wonen, ingenieursadviesbureau Sweco en een combinatie van GGD, gemeente en welzijnsorganisatie Divers hebben de drie thema’s geadopteerd. Zij zullen de komende weken een drietal vraagstukken definiëren waarmee de teams aan de slag kunnen.

Organisator Robert Wit: “Het zijn drie hartstikke leuke thema’s die feitelijk iedereen aangaan. Of je nu bewoner of ondernemer bent of in het onderwijs werkt. Of je jong bent, of oud; iedereen heeft belang bij een gezonde stad.” Wit roept niet alleen studenten op om zich aan te melden. Ook professionals uit het werkveld zijn welkom. “Deskundigen die thuis zijn in een van de thema’s, of die het innovatieproces kunnen begeleiden.”

Aanmelden en prijzenpot
De deelnemende teams worden uitgedaagd om verrassende oplossingen te bedenken voor een van de drie challenges. De teams worden begeleid door professionals en er is gratis eten en drinken voor de deelnemers. Er is een prijzenpot van 3.000 euro. De eerste teams hebben zich al aangemeld. Totaal kunnen er 15 meedoen. Schrijf je nu in met teamgenoten. Individueel mag ook. Aanmelden kan tot 30 oktober 2018.

Het is de bedoeling om iedere winnende oplossing een prijs toe te kennen. Wit zoekt hiervoor nog organisaties die een sponsorbijdrage willen leveren. “Sponsors krijgen toegang tot de studententeams en de opgedane kennis. Ook worden ze opgenomen in de after movie die ze vervolgens ook kunnen gebruiken voor promotieactiviteiten.” Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Robert Wit.


AANMELDEN