ICT Community 's-Hertogenbosch

DEN BOSCH DATA WEEK 2019: 28 OKTOBER – 2 NOVEMBER 2019

Na het mooie succes van de eerste editie vorig jaar staat Den Bosch van 28 oktober tot en met 2 november weer een hele week in het teken van data. Dit jaar is het thema van de Dataweek: “Dat is wat data voor je doet”.

Data is niets zonder het slim toe te passen. Doe je dit goed, dan kun je zelfs producten voor je laten denken of je laten ondersteunen bij dagelijkse behoeften. Door data slim toe te passen kun je het leven veiliger, gezonder, efficiënter en duurzamer maken. Wel altijd op een verantwoorde manier, waarbij de grondrechten van mensen worden beschermd. De menselijke component mag nooit uit het oog verloren worden.

In Den Bosch hebben we goed in de gaten dat data onze toekomst is. We hebben dan ook de ambitie om toonaangevende datastad van Nederland te worden.  Met een snel groeiend ICT-cluster, de nummer 1 Data Science Universiteit (JADS), de Den Bosch Data Week, veel incubators en hotspots voor bedrijven actief in de digitale economie en met diverse hogescholen die meermaals zijn bekroond tot de beste van Nederland, heeft Den Bosch vele troeven in handen. Als datastad zetten we data in voor een beter leven van inwoners, bezoekers en ondernemers.

PROGRAMMA DEN BOSCH DATA WEEK 2019
Tijdens de 2e editie van de Den Bosch Data Week krijgen de diverse doelgroepen (overheid, onderwijs, bedrijven, bewoners en bezoekers) een uitgebreid aanbod van inspirerende sprekers, demonstraties en workshops verspreid over diverse locaties in de stad. Subthema’s, waarin data een belangrijke rol spelen, komen aan de orde zoals; mobiliteit, energie & duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en agri & food. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

-    Maandag 28 oktober: Beleidsmakers – Nationale Data Conferentie
-    Dinsdag 29 oktober: Ondernemersdag (zie onderstaand artikel voor meer informatie)
-    Woensdag 30 oktober: Talentendag
-    Donderdag 31 oktober: Overheid - Data en Ethiek: ❤ van AI Summit
-    Zaterdag 2 november: Makers- en publieksfestival

Meer informatie over het programma en de mogelijkheid om je aan te melden, zijn te vinden op de website.