ICT Community 's-Hertogenbosch

29/10 – 3/11: Eerste Den Bosch Data Week

Van 29 oktober tot en met 3 november vindt voor de eerste keer de Den Bosch Data Week plaats. Tijdens de week is er een uitgebreid aanbod van inspirerende sprekers, demonstraties en workshops op verschillende locaties in de stad. Den Bosch Data Week is er voor ondernemers, onderwijs, overheid, bewoners en bezoekers.

ICT-stad ’s-Hertogenbosch gaat zich met Den Bosch Data Week (DBDW) nadrukkelijk profileren als stad die óók bruist op het gebied van data. Het is de bedoeling dat de week een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Veel moois
Wethouder Jan Hoskam: “Met deze speciale week willen zoveel mogelijk mensen in contact brengen met de betekenis van data en de mogelijkheden daarvan. Er gebeurt al veel moois op dat gebied in onze gemeente. Ook zaken die ieders dagelijks leven meer en meer raken. Dat willen we dan op een aantrekkelijke en boeiende manier overbrengen.”

Overkoepelend thema 2018: Fix the future!
De organisatie van DBDW vindt het belangrijk om een actuele en inspirerende visie op data te presenteren. Het thema voor 2018 is: ‘Fix the Future’.  Het gaat in op de uitdaging om op een verantwoorde wijze maatschappelijke uitdagingen aan te gaan met inzet van data science. Den Bosch gaat zich de komende jaren nadrukkelijk onderscheiden als stad waar het bruist van de projecten en mogelijkheden op het gebied van data. Den Bosch Data Week past daar prima bij. De organisatie wil tijdens de week ook de inwoners van de stad in aanraking laten komen met alles wat er het gebied van data mogelijk is. En ook het gesprek aangaan over het verantwoord toepassen van de mogelijkheden.

Diverse sub-thema’s
Tijdens de data week komen diverse sub-thema’s aan de orde waarin een data een belangrijke rol speelt. Dit zijn onder meer: mobiliteit, energie en duurzaamheid, gezondheid, criminaliteit en veiligheid en agri en food. Met name de menselijke visie op data en wat je er zoal mee kunt, zal nadrukkelijk de aandacht krijgen. Er zal tevens aandacht zijn voor talent in data.

Een logische plek voor een grootschalig data event
’s-Hertogenbosch is een logische plek voor de Data Week. Wethouder Jan Hoskam: “We groeien hard als ICT-stad, nu al meer dan 600 bedrijven en 7.000 banen. Met de komst van JADS, hebben we de eerste universiteit voor Data Science van Nederland. Nu is het zaak om dat te verzilveren. Tel daarbij de veelgeprezen hbo-opleidingen van Avans Hogeschool en HAS Hogeschool op. En de verschillende hotspots voor digitale bedrijven, zoals De Gruyterfabriek, De Jamfabriek en De Grasso. We willen ons ecosysteem van talentontwikkeling en ondernemerschap in ICT en Data Science verder ontwikkelen.”

Partners
De gemeente ‘s- Hertogenbosch, de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en de provincie Brabant zijn de initiatiefnemers van DBDW. Samen met onder meer SAP, SPARK, Rabobank en het VNO/NCW-platform Driven by Data werkt de organisatie aan een toonaangevend evenement.

Meer informatie is te vinden op www.denboschdataweek.nl. In de komende periode wordt hierop het programma steeds verder vorm gegeven.