ICT Community 's-Hertogenbosch

Mooie resultaten ICT-Community Challenge Beleef de stad!

De Volksbank was op 7 en 8 maart gastheer voor de ICT-Community Challenge Beleef de Stad! Studenten werkten tijdens de challenge aan een concept om een bezoek aan de stad ’s-Hertogenbosch nog aantrekkelijker te maken. Partners van de ICT-Community leverden hiervoor tools en datasets aan. Het winnende idee werd opgepikt door een lid van de ICT-Community en wordt verder ontwikkeld.

24 studenten van HAS, KW1C en AVANS werkten 24 uur aan een concept dat een bezoek aan ’s-Hertogenbosch nog aantrekkelijker maakt. Een intensief traject waar de studenten werden ondersteund door docenten en experts van Geodan, Volksbank en de gemeente. De energie bleef op peil door de catering, een inpiratiesessie en een inspirerende werkruimte inclusief gameroom.

De uitdaging
Steden zijn volop in ontwikkeling. Maar ook de wensen van mensen die in de stad wonen en de stad bezoeken veranderen. Net als het aanbod van cultuur en vermaak. Tegelijkertijd is er technologie beschikbaar die het aanbod transparanter maakt, individueel maatwerk mogelijk maakt en nieuwe beleving kan creëeren. Nieuwe concepten zijn nodig om het aanbod in de stad te verrijken, transparanter te maken en beter te verkopen. Maar hoe maak je de mooie stad ‘s-Hertogenbosch nog aantrekkelijker voor bezoekers?

Ideeën
De 6 teams pakten deze uitdaging op. De community-partners leverden diverse tools en datasets. Alle teams wisten een mooi concept te ontwikkelen en beleefden een onvergetelijke dag. De teams maakten goed gebruik van beschikbare technieken en data. Hierdoor lukte het een aantal teams zelfs werkende prototypes te maken.

Apps die als gids een maatwerk beleving van de stad mogelijk maken waren favoriet. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van facebook-informatie over voorkeuren, ‘tinder’ selectie van route onderdelen en databases voor locaties van monumenten, evenementen en restaurants.

De vakjury maakte een voorselectie van 3 teams. Die mochten hun idee ‘s middags pitchen voor een volle zaal tijdens het ICT-Community jaarevent. De keuze van vakjury en publiek was unaniem. De eerste prijs van € 500,- was voor team Iris met hun interactieve stadsgids.

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Eric Logister. De potentie van het concept bleek uit het feit dat een aanwezig ICT-bedrijf aanbood om samen met de studenten de uitwerking ervan op te pakken.

Proef de sfeer tijdens de challenge via dit filmpje met een korte weergave van de 24 uur.