ICT Community 's-Hertogenbosch

Eerste editie Den Bosch Data Week groot succes

Was jij één van de meer dan 1500 deelnemers aan de Den Bosch Data Week (DBDW) 2018? Dan heb je gezien dat DBDW indrukwekkend is gestart. Op diverse locaties kregen de verschillende doelgroepen een mooi aanbod voorgeschoteld van workshops, demonstraties en interessante sprekers. Er is een kort filmverslag en fotoverslag gemaakt van de verschillende dagen.

In de Verkadefabriek, de Grasso, Mariënburg en bij AVANS en Brand Loyalty werd een inspirerend aanbod gerealiseerd voor studenten, bedrijven, overheidsprofessionals, beleidsmakers en de inwoners. Sprekers gingen in op de kansen van het gebruik van data in het bedrijfsleven en voor de aanpak van maatschappelijke uitdagingen zoals luchtvervuiling of de aanpak van ondermijning. Ook werd gesproken over de tecnische en maatschappelijke beperkingen.
Data- en ICT-stad Den Bosch profileert zich met Den Bosch Data Week (DBDW) nadrukkelijk als stad die óók bruist op het gebied van data. Het is de bedoeling dat de week een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Mogelijkheden van data

Wethouder Jan Hoskam: “Met deze speciale week willen zoveel mogelijk mensen in contact brengen met de betekenis van data en de mogelijkheden daarvan. Er gebeurt al veel moois op dat gebied in onze gemeente. Ook zaken die ieders dagelijks leven meer en meer raken. Dat willen we dan op een aantrekkelijke en boeiende manier overbrengen.”

Sub-thema’s
Tijdens de data week was er aandacht voor diverse sub-thema’s waarin een data een belangrijke rol speelt. Dit zijn onder meer: mobiliteit, energie en duurzaamheid, gezondheid en agri en food. Ook de menselijke visie op data en wat je er zoal mee kunt kreeg nadrukkelijk de aandacht.

Een logische plek voor een grootschalig data event
’s-Hertogenbosch is een logische plek voor de Data Week. Wethouder Jan Hoskam: “We groeien hard als ICT-stad, nu al meer dan 600 bedrijven en 7.000 banen. Met de komst van Jheronimus Academy of Data Science, hebben we de eerste universiteit voor Data Science van Nederland. Nu is het zaak om dat te verzilveren. Tel daarbij de veelgeprezen hbo-opleidingen van Avans Hogeschool en HAS Hogeschool op. En de verschillende hotspots voor digitale bedrijven, zoals De Gruyterfabriek, De Jamfabriek en De Grasso. We willen ons ecosysteem van talentontwikkeling en ondernemerschap in ICT en Data Science verder ontwikkelen.” ’s-Hertogenbosch is hard op weg om dé onbetwiste datastad van ons land te worden. De plek waar data-gedreven bedrijven en  startups zich vestigen en waar nieuwe Big Data- opleidingen, incubators en innovatieprojecten als paddenstoelen uit de grond schieten. ICT is de drijvende kracht achter innovatie. Een driver die sectoren overstijgt. Meer informatie over het aanbod in de stad? Bekijk dan deze flyer.

Partners
De gemeente ‘s- Hertogenbosch, de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en de provincie Noord-Brabant zijn de initiatiefnemers van DBDW. Samen met onder meer VNG, SAP, SPARK, Rabobank, Hitachi, De Volksbank, het VNO/NCW-platform Driven by Data en Brand Loyalty hebben zij de kar getrokken en de DBDW zichtbaar gemaakt in de stad en in de media. Terugkijkend is de conclusie dat de organisatie een toonaangevend evenement heeft neergezet.

Wil je volgend jaar ook een bijdrage leveren? Neem dan contact op met projectleider Stephan Glerum.