ICT Community 's-Hertogenbosch

Erkenning en groei voor OCS ‘s-Hertogenbosch

OCS Consulting uit ’s-Hertogenbosch is onlangs uitgeroepen tot SAS Reselling Partner of the Year 2016. Daarnaast werd het bedrijf het afgelopen jaar ook Gold-partner van SAS en verdiende het de “Visualization Competency Badge”. Reden voor een paar vragen aan manager Michael Gomes.

SAS is een wereldspeler in statistische analyse software die wordt gebruikt in speciale omgevingen, zoals voor risicoanalyse in de financiële sector. Het bijzondere aan OCS is dat het niet alleen verstand heeft van de software, maar ook beschikt over de benodigde domeinkennis. Hierdoor kan het opdrachtgevers breed en deskundig bijstaan. Gomes: “En daarvoor hebben we nu de erkenning gekregen.”

Marktwaarde
De award is pas voor een tweede keer uitgereikt en de competency badge bestaat pas sinds juli dit jaar, OCS is de eerste die hem binnenhaalde. “Ik ben blij met die erkenning voor al het harde werk. En ik denk dat het een stukje marktwaarde vertegenwoordigt: OCS is een goede SAS-partij. Het is een stap voor verdere groei.”

Gold
Het partnership Gold houdt in dat OCS voldoet aan een aantal criteria die SAS stelt. “Bijvoorbeeld dat je meerdere mensen hebt opgeleid in meerdere vakgebieden”, legt Gomes uit. Glimlacht: “We zijn trots en dat willen we van de daken schreeuwen.”

 Normaal stellen we de volgende vragen aan een Bossche startup, maar voor deze gelegenheid is Gomes aangewezen als ‘vrijwilliger’.

Wat is jullie noviteit?
“Dat al onze mensen gecertificeerd zijn in zoveel verschillende vakgebieden. We zijn de eerste die dit hebben bereikt in Nederland, en waarschijnlijk op de Europese markt.”

‘Startup’ sinds?
“Wij zijn sinds 1998 actief in Nederland. De laatste drie jaar groeiden we van twintig naar vijftig man. Nieuw is dat we sinds kort nieuwe medewerkers zelf opleiden in een bootcamp om aan de vraag naar nieuwe medewerkers te voldoen.”

Waarom ben juist jij de aangewezen persoon voor deze dienst/dit product?
“Wij zijn de grootste SAS-specialist op de Nederlandse markt en SAS onderkent dat. Onder meer met die award.”

Waar staan jullie over 5 jaar?
“Nog steeds in ’s-Hertogenbosch. Onze ambitie is om de komende jaren te verdubbelen in omvang, nieuwe markten te betreden en internationaal te gaan.”

Wat is jullie grootste tegenvaller tot nu toe?
“De moeite die het kost om de juiste mensen te vinden. Dat is wel een tegenvaller.”

En de grootste meevaller?
Glimlachend: “Het feit dat de SAS-software zo goed is dat het zichzelf verkoopt in sommige gevallen.”

Ben je ondernemer of ICT-nerd?
“Ik ben ondernemer, maar kan niet bestaan zonder “nerds”. Die combi van ondernemerschap en ICT-kennis hebben we nodig.”

Wat is er vernieuwend aan jullie product of aanpak?
“Vooral grote bedrijven zoals ING en KLM gebruiken SAS-software. Wij brengen de software ook naar de ‘mid-market’, zodat middelgrote bedrijven er ook van kunnen profiteren. Vos Logistics is daarvan een mooi voorbeeld.”

Wie is jouw grote inspirator op zakelijk gebied?
“Dan kom ik toch uit bij Steve Jobs. Ik heb net het boek gelezen en daarin komen ook wel wat mindere aspecten naar voren, maar toch heb ik veel respect voor de man.”

Bij welk gevestigd ICT-bedrijf uit Den Bosch wil je graag op de koffie?
“Heineken en Van Lanschot Bankiers. O, dat zijn geen ICT-bedrijven. Dan wil ik graag op de koffie bij SAP, omdat ik denk dat we op verschillende vlakken complementair zijn.”

Waarom is ’s-Hertogenbosch een goede vestigingsplaats?
“Je bent buiten de Randstad, maar voor mij is ‘s-Hertogenbosch het midden van het land: alle belangrijke bestemmingen bereik je binnen het uur. Van Limburg tot Amsterdam. Daarnaast bruist ’s-Hertogenbosch. Er gebeurt veel. Dingen die ik in andere steden niet zie. ’s-Hertogenbosch ondersteunt bedrijven met allerlei initiatieven.”