ICT Community 's-Hertogenbosch

1e editie Hackathon Redesign Your Agrifood Business

De 1e editie van de hackathon Redesign Your Agrifood Business vond plaats tijdens de AgrifoodTech beurs in de Brabanthallen op 12 en 13 december. Deze hackathon editie was een pilot in samenwerking met de organisator van de vakbeurs, Mikrocentrum.  

Developers van Fontys Hogeschool, Avans Hogeschool en ROC de Leijgraaf werkten twee dagen lang aan een concreet vraagstuk van Ad Raaijmakers Akkerbouw en Gewasverzorging uit Best. Aan het begin van de hackathon legde Jolanda Raaijmakers uit dat er veel data beschikbaar is die niet gekoppeld kan worden aan hun automatiseringsomgeving. Het gevolg is dat ze extra tijd kwijt zijn met de verwerking en de kans op fouten verhoogt. Ook het gebrek aan actuele en accurate managementinformatie werd met de deelnemers besproken. De teams bouwden vervolgens werkende prototype applicaties. Op dag 2 demonstreerden zij aan een onafhankelijke jury hun oplossingen. De winnaars ontvangen een geldprijs.

Tijdens de beurs hadden bezoekers en exposanten de mogelijkheid om te komen kijken. Aan belangstelling geen gebrek. Nog steeds blijft het fenomeen hackathon de nieuwsgierigheid prikkelen.  
De belangstelling voor de methodiek, het gekozen onderwerp en de koppeling met technologie bevestigde onze overtuiging dat we een relevante rol kunnen spelen voor Agrifood- en techondernemers.

Het succes van deze piloteditie zetten we voort in 2019. Het thema Redesign Your Agrifood Business krijgt een vervolg. Heb je interesse om je te verbinden aan ons platform of heb je vraagstukken die je door developersteams wilt laten oplossen, neem dan contact op met Robert Wit van Hackathon Masters, per email robert@hackathonmasters.com of bel naar 06- 46 12 22 36.