ICT Community 's-Hertogenbosch

Jan-Beekwilder, directeur van Tribal

Wat is de hoofdactiviteit van uw bedrijf?
“Wij bedenken, bouwen en vermarkten internetconcepten.”

Waarom moet er een regionaal platform van ICT-bedrijven en onderwijsinstellingen komen?

“Ik zit al lang in ’s-Hertogenbosch, maar ik kom er nog elke dag achter dat er concullega’s zijn die ik niet ken. Wij kopen wereldwijd in, terwijl we het hier lokaal misschien ook kunnen krijgen. Het is toch fijner als je een partner in de ogen kunt kijken. Daarnaast kan het platform met behulp van de website een ingang zijn voor regionale werkzoekenden. De community kan ook helpen om de wisselwerking met het onderwijs te verbeteren. En dat zijn allemaal zaken waar de gemeente ook belang bij heeft.”

Wat verwacht u van het platform?
“Het begint bij stap één: wie zitten hier allemaal? Als je dat in beeld hebt, heb je een start. Er zijn al veel netwerken, maar dit is heel specifiek ICT-gericht. Bovendien alleen voor de 073-regio, dat alleen maakt het al speciaal. Als de community draagvlak weet te creëren in de komende een à twee jaar dan kan het heel waardevol zijn voor de ICT-ondernemers in de stad. Vakinhoudelijke kennis delen, maar ook gewoon lekker samen babbelen.”

Welke bijdrage wilt u daaraan leveren?
“Het idee voor het platform komt mede uit mijn koker, dus ik zal het actief promoten. Ook zal Tribal het goede voorbeeld geven door online op het platform aanwezig te zijn, bijvoorbeeld met het plaatsen van vacatures.”

Wat hoopt u/uw organisatie er zelf uit te halen?
“Dat we nog meer interessante bedrijven uit Den Bosch ontmoeten waarmee we kunnen samenwerken en zaken doen. En ik hoop dat het platform helpt om gemakkelijker aan mensen uit de regio te komen.”

Hebt u een concreet idee waar het platform mee aan de slag kan?
“Wij proberen nu al verder te kijken dan de muren van ons bedrijf. We doen al dingen samen met onderwijs en gemeente. Als we dankzij het platform weten wie waar zit, dan kun je nog gemakkelijker samenwerkingsverbanden aangaan. Ik roep alle ICT-ondernemers op zich aan te sluiten. Vul je profiel in, plaats vacatures, gebruik de zoekfunctie. Hoe meer waardevolle content, hoe beter, al begrijp ik dat het tijd kost om het op te bouwen.”
 
Welke onderwerpen of vraagstukken zou u graag met uw collega’s oppakken?
“De ICT-Community kan een ideale binder zijn om samen aan grote projecten te werken. Projecten die je door het grote volume of kennisgebieden waar je zelf minder van weet anders moet laten liggen.”

Waarom moeten alle Bossche ICT-bedrijven komen op 11 oktober?
“Ik vind altijd dat je het meeste leert van je collega’s; het onderling delen van kennis is heel waardevol. Je staat allemaal voor deze uitdagingen, problemen en successen. Je wordt er nooit slechter van als samen met anderen over het vak praat. Soms komen er hele mooie dingen uit voort. Het geeft mij tenminste altijd weer nieuwe energie.”