ICT Community 's-Hertogenbosch

Verslag jaarevent ICT-Community ‘s-Hertogenbosch


Op 8 maart vond bij de Volksbank in ’s-Hertogenbosch het jaarevent van de ICT-Community plaats. Honderd professionals uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid verzamelden zich om kennis op te halen over Artificial Intelligence.  En natuurlijk stond ook het ontmoeten van bekenden of nieuwe relaties centraal. En er was een heuse robot aanwezig.

Nadat Jacob de Rotte van de Volksbank iedereen welkom had geheten, opende dagvoorzitter Rudy van Beurden het jaarevent. Vervolgens sprak Prof. Dr. Eric Postma van de JADS zijn keynote uit over de stand van zaken rond Artificial Intelligence (AI). Een mooie bloemlezing van de academische ontwikkeling en de toepassingen van het domein. In de keynote van Jacob de Rotte stond de ontwikkeling van de bank centraal en de wijze waarop AI wordt toegepast om bankieren ‘op een menselijke maat’ mogelijk te maken.Wat kan ik met mijn data?
In de eerste ronde van de breakout sessies konden de professionals kiezen uit 6 gastsprekers met verschillende onderwerpen. De sessie van het JADS MKB Datalab met als vraagstelling ’wat kan ik met mijn data?’ trok veel deelnemers. Gastspreker Daan Kolkman had de nodige moeite om het geboeide publiek naar de volgende ronde te laten gaan.

Robot Robbie
Mieke van Heeswijk van het SIDN Fonds informeerde de deelnemers over de mogelijkheden om start-up projecten te funden met financiering uit het gelijknamige fonds. De Masterclass van Colours uit Den Bosch, gegeven door Gijs Besselink en Rob Habraken, werd ondersteund door een heuse robot met de naam Robbie.Marktplaats
Nieuw dit jaar was een marktplaats waar de deelnemers exposanten van onderwijs, bedrijfsleven en studenten konden ontmoeten. De drie winnende teams van de ICT-Community Challenge presenteerden ieder in een aparte kraam hun in 24 uur bedachte oplossingen.

Onderwijswethouder reikt prijzen uit
Voordat de netwerkborrel startte, presenteerden drie teams van de ICT-Community Challenge 2018 hun oplossingen voor de gastvrije stad ’s-Hertogenbosch. Het aanwezige publiek bracht zijn stem uit dat voor vijftig procent meetelde in de eindbeoordeling. De drie teams gingen vervolgens ieder met een geldprijs naar huis uitgereikt door wethouder Eric Logister.

We kijken terug op een geslaagde editie en ontmoeten u graag bij het volgende Jaarevent in 2019 of wellicht eerder bij een andere sessie.
 
Hieronder enkele foto's van de dag.


 


Fotografie door: Evita Copier

Meer foto's